Zapečený lilek

4. července 2013 v 18:58 | Denča |  DINNER
Zapečený lilek


· 2 lilky
· 1 cottage
· 2 lžíce jogurtu
· bazalka
· oregáno, sůl, pepř
· 2 rajčata
· 30 proc. eidam na posypání
Lilky rozkrojíme a posolíme a necháme cca 1 hodinu "Vyplakat". Po hodině plakání :D Vydlabeme středy lžící. Středy necháme a nakrájíme je na malé kousky. přikrájíme rajčata, bazalku, oregáno a cottage s jogurtem a vše zamícháme.
Směs nandáme do lilků a dáme do trouby na 200 stupňů. Po 30 min. dáme sýr a vše zapékáme cca 20 min.


1)
Lilek pláče
2)Vydlabeme mu bříško
3)naplníme mu bříško


4) Dáme do trouby
5) A de se jíst

Dobrou chuť :)


Něco o lilku:
· Obsahuje velké množství karotenu (provitamínu A)
· vitamínů skupiny B
· kyselinu listovou a pantotenovou
· obsahuje také mnoho minerálů: hořčíku, železa, vápníku, manganu a zinku
· Ve slupce se skrývá rutin, který zpevňuje cévy a má také protisklerotický účinek
· Energie:116
· Bílkoviny:1,14 g
· Sacharidy:4,45 g
· Tuky:0,230 g

· Vláknina:3,4 g
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama